Zitopek Nis
O NAMA

O NAMA

 

 

Zitopek danas


ZitopekZa više od pet decenija postojanja, kolektiv
˛ŽITOPEK˛ -a pretrpeo je brojne statusne, organizacione i tehnološke transformacije i previranja administrativno-operativnog, samoupravnog do današnjeg modela upravljanja, koji će novim tokovima dešavanja u našoj državi doživeti izmene i krenuti u proces privatizacije.

Sa velikim i teškim promenama na tlu ondašnje Jugoslavije, u uslovima velike ekonomske političke i socijalne krize 1992. godine dolazi do promena na kormilu preduzeća. Za generalnog direktora dolazi Tomislav Jovanović koji sa mlalim i ambicioznim saradnicima i iskusnim pekarima iznosi sve teškoće koje mogu da zadese takav privredni subjekt bez čijeg proizvoda potrošači ne mogu ni jedan jedini dan.

Sve ove godine postojanja ukazuju da je ˛ŽITOPEK˛ ostvario ogroman tehnološki napredak i razvoj, od peći na drva do savremenih tunelskih peći. Danas mi proizvodimo prosečno 90.000 komada hleba dnevno, preko četri i po tona peciva u svojim radnim jedinicama. Proizvodnja savremenog asortimana hleba, belog i smrznutog programa organizovana je u 5 proizvodnih radnih jedinica u Nišu i Prokuplju. ˛ŽITOPEK˛ raspolaže i sa 22 savremena maloprodajna objekta, dostavu proizvoda do mesta prodaje vrši 76 specijalnih vozila. Naša fabrika hleba u Nišu je najveći pekarski kapacitet na jednom mestu u zemlji. Vlasnici smo eksluzivnog ˛butika peciva˛ u velikom Tržnom centru ˛KALČA˛ u gradu.

Poslednjih deset godina razvoja našeg preduzeća uokvireno je poslovanje sa pozitivnim finansijskim rezultatom, broj zaposlenih je godinama srazmerno rastao, tako da nas je sada 656 radnika sa sasvim zadovoljavajućom klasifikacijom i starosnom strukturom. Naši pekari su nadaleko čuveni majstori zanata, sto dokazuju brojne medalje i priznanja što na domaćem , što inostranim sajmovima i takmičenjima, verovatno smo tu rekorderi po broju i sjaju osvojenih medalja. Zarade radnika ˛ŽITOPEKA˛ su solidne i uvek se isplaćuju na vreme.

ZitopekMladi i uspešni menadžeri našeg preduzeća su omogućili da danas raspolažemo impozantnim kapacitetom u oblasti proizvodnje i trgovine i značajnim tehničkim, transportnim, informatičkim i drugim resursima. Iz sopstvenih sredstava se uspešno izdvaja za nabavku najsavremenijih pekarskih mašina i transportnih sredstava.

˛ŽITOPEK˛ danas sa svojim proizvodima snabdeva potrošače u 9 opština: Kuršumliji, Blacu, Merošini, Doljevcu, Žitoradju, Prokuplju, Gadžinom Hanu, Svrljigu i Nišu, odnosno pokriva tržište od preko pola miliona stanovnika.

Mi nikada nismo izneverili svoje dobavljače, svoje kupce a naročito potrošače, zahvaljujući svima njima ˛ŽITOPEK˛ egzistira, ali pre svega vrednim i iskusnim pekarima – popularnim ˛ belim rudarima˛ koji noć zamenjuju za dan.

U poslovnoj i marketing politici posebnu pažnju posvećujemo velikim potrošačima kao što su: vojska, bolnice, škole, obdaništa, ne od manjeg značaja su si stotine kupaca do čijih objekata svakodnevno dopremamo uvek sveže i kavlitetne pekarske proizvode.

Brojni dobavljači redovno i kvalitetno vrše snabdevanje sirovinom našu pekaru, to uslovljava ali i dokazuje našu efikasnost.

˛ŽITOPEK˛ godinama neguje poslovnu saradnju sa privrednim asocijacijama: ˛ŽITOZAJEDNICA˛ BEOGRAD i ˛ŽITOKOP˛ NOVI SAD, uvaženi smo i uživamo visoki rejting u resorima Saveznim i Republičkim ministarstvima, kao i kod Gradskih vlasti jer naš proizvod je od vitalnog značaja za život grada.

 

 
VRH STRANE

Copyright © 2008 Žitopek Niš
Dimitrija Tucovića 51, 18000 Niš
Tel: (018) 251-041, 265-859, 263-252, 263-551