O NAMA

Sada već davne 1947. godine, na temeljima starih tradicionalnih pekara, formirano je preduzeće koje je dobilo naziv ,,Žitopek”.

Niški pekari su udružili svoje pekarske radnje u jednu firmu koja je u početku brojala 14, a kasnije čak 32 pekarske radnje.
Tako je stvorena jedna institucija.

Žitopek se 1960. udružuje sa novonastalom pekarskom zadrugom SOKO u pekarsko preduzeće Bubanj, koje zbog već stečene dobre reputacije zadržava naziv Žitopek.

Veliki uspeh i porast broja stanovnika krajem 60-ih godina prošlog veka rađa potrebu da se u Nišu izgradi jedna moderna fabrika hleba i peciva, pa je drugi grad po veličini u Srbiji još 1968. mogao da se pohvali jednim od najvećih i najmodernijih pekarskih postrojenja kako u Jugoslaviji, tako i u Evropi.

Žitopek je tako prešao put od malog preduzeća sa zanatskim načinom proizvodnje do velikog i modernog pekarskog brenda, najpoznatijeg u jugoistočnoj Srbiji, te se kao kruna razvoja 2014. godine priključio kompaniji Don Don.

Dakle, više od 75 godina Žitopek je sinonim za dobar hleb i pecivo, a novi, moderniji izgled i veliki asortiman peciva, hlebova i poslastica, doprineli su da Žitopek učvrsti svoju poziciju među niškim pekarama.

Sada se Žitopek pekare nalaze u skoro svakom kraju grada, na čak 18 lokacija i ispisuju novu istoriju Niša.

Sa dobro poznatim proizvodima, ali i novim asortimanom po kome se izdvaja od drugih, Žitopek se trudi da svojim komšijama ulepša svaki dan, bilo da kupuju doručak, ručak ili večeru.

U lepo uređenim pekarama, modernim, ali sa rustičnim šarmom, svakoga dana možete uživati u ukusima francuskih bageta i kolača, tradicionalnih peciva i pravom niškom bureku, koje će vam poslužiti ljubazni i nasmejani prodavci.